Obchodník z Bosny zinscenoval vlastný pohreb, aby otestoval svojich známych

28.10.2005 Celý región

Milan Zec z dediny pri Bosanskom Grahove zorganizoval svoj vlastný pohreb, aby zistil, kto z jeho priateľov a známych ho vyprevadí sa skutočnej poslednej ces...
Milan Zec z dediny pri Bosanskom Grahove zorganizoval svoj vlastný pohreb, aby zistil, kto z jeho priateľov a známych ho vyprevadí sa skutočnej poslednej ceste. Obchodník na dôchodku si vybudoval na miestnom cintoríne vlastnú hrobku a potom oficiálne ohlásil svoju smrť.

\"Nebožtíka\" si prišla uctiť asi stovka blízkych i vzdialených príbuzných i priateľov. Samozrejme, žiadny pohreb by sa v tom kraji neobišiel bez hojného jedla a pijatiky, ktorých bolo neúrekom. Milan Zec sa pre chorvátsky denník Slobodna Dalmacija priznal, že svoj pohreb zinscenoval z čírej zvedavosti - chcel zistiť, kto sa na ňom zúčastní. A aj keď osobne s výsledkom nie je spokojný, dodal, že \"opravný\" pohreb už nebude - kto ho totiž chcel odprevadiť na druhý svet, ten to už urobil. Falošný nebožtík potom do svojej zatiaľ prázdnej hrobky uložil fľašu whisky a 50 eur - podľa jeho slov budú patriť tomu, kto ho uloží do hrobu, keď naozaj nastane ten pravý čas.
(TASR)
 

Vyberte región